Telenet bereikt definitief akkoord met Interkabel

Het princiepsakkoord tussen Telenet en Interkabel, dat dateert van einde 2007, is dit weekend omgezet in een definitief akkoord. Daarmee lijkt de weg vrij voor het aanbieden van interactieve digitale televisie aan ongeveer 750.000 huisgezinnen die tot nogtoe enkel het Indi-boeket konden aanschaffen.

post-image-3
Indi bood met beperkt succes een aantal High Definition-kanalen (HD), echter zonder ‘interactieve’ functies.

Wanneer de Interkabel-abonnees effectief IDTV van Telenet zullen kunnen krijgen, is voorlopig niet duidelijk. Mogelijk komen er opnieuw vertragingen of beroepsprocedures. Eerder deed concurrent Belgacom onverwacht een bod op het gebruik van het Interkabel-netwerk. Dat tegenbod is de voornaamste reden waarom Telenet zijn eigen bod moest optrekken tot 427 miljoen Euro.

Dat bedrag is 7 miljoen Euro meer dan wat Belgacom bood, maar vooral zo’n 70 miljoen Euro meer dan het oorspronkelijke overnamebod. Zo’n 230 miljoen Euro komt nog dit jaar op tafel, naast 180 miljoen Euro gespreid over de komende 38 jaar en zo’n 17 miljoen Euro voor de overname van zo’n 30 werknemers van Integan. De gemeenten blijven trouwens eigenaar van het kabelnetwerk, waarop Telenet voor 38 jaar het exclusieve gebruiksrecht afkoopt.

Back to top button
Close
Close