Connect with us
woman-sunglasses

E-publishing

Column: sant in eigen land

Column: sant in eigen land

We hebben een lange weg afgelegd, Peter Hinssen en ikzelf. Een kronkelige lange weg die ons tegenover elkaar stelde - we waren concurrenten - en samenbracht - we waren collega’s in Raden van Bestuur en zakelijke avonturen. In het bijna voorbije jaar nam de samenwerking een wel heel bijzondere vorm aan. Het resultaat van die samenwerking ligt nu in de boekhandel.

Peter Hinssen, voor de digital natives onder ons, maakte deel uit van de eerste internetspoeling die België gekend heeft. Waar wij ons stevig verankerden in de B2C omgeving, wist Peter de B2B markt te claimen. In tegenstelling tot ons was Peter een “techneut”, een man die wel lijntjes code kon lezen. Na de stormachtige introductie van het Web in de lokale markten, sloeg Peter een andere richting in en wist hij zijn positie als vertrouwenswekkende stem in IT-land te verzilveren. Je komt de man dan ook niet voor niets zeer vaak tegen in selecte groepjes sprekers.

Peter heeft eindelijk de tijd gevonden om zich neer te zetten en zijn verworven inzichten aan ‘t papier toe te vertrouwen. Sinds begin december ligt “Business/IT Fusion. How to move beyond Alignment and transform IT in your organization” in de boekenwinkel (snel naar Amazon, Folks!). Het fraai vormgegeven boek schets een boeiend beeld van de ontwikkeling van IT als kernonderdeel van bedrijfsvoering, brengt de belangrijkste problemen waar corporate IT zich voor geplaatst weet in kaart en verrijkt het debat dat hierover al jaren aan de gang is met de notie van fusie. Waar de (voornamelijk Amerikaanse) Iconen nog steeds de kaart van “betere alignering tussen business en IT” trekken, begreep Peter dat zulks ontoereikend is gebleven, en dat we moeten gaan voor een fusie, een versmelting van de nu nog separate afdelingen.

Het boek baadt in een sfeer van gemoedelijkheid. Wie Peter al hoorde praten, zal bij elke pagina een gevoel van herkenning krijgen. Bovendien komt Peters voorliefde voor duidelijke figuren het begrip van de problematiek meer dan ten goed.

En laat ons nu alsjeblief voor één keer de sant in eigen land waarderen.

Ben Caudron

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top