Vier regionale zenders gaan interactief

Zappware, de Belgische specialist van interactieve digitale TV (iDTV)-diensten op diverse TV-platformen, werd door de Vlaamse regionale TV-zenders ATV, TV Oost, TV Limburg en TV Brussel geselecteerd om DirectAccess en Digitale Teletekst te leveren op basis van hun respectievelijke off-the-shelf iFormats. Deze diensten zullen beschikbaar zijn op het digitale TV-platform van Telenet.

post-image-3

Zappware bouwde haar iFormats modulair om de look & feel van de dienst gemakkelijk te kunnen aanpassen, om de dienst op maat te kunnen maken van de klant en om ze snel beschikbaar te kunnen stellen op diverse TV-platformen. Zappware doet dit via hun eigen iView Platform, een flexibel platformonafhankelijke productie-omgeving. Dankzij de iView technologie kan de klant zelf instaan voor het updaten en schedulen van content.

Zappware`s iFormat voor DirectAccess bestaat uit een interactief pop-up menu dat de kijker oproept door de rode knop in te drukken. De kijker kan ondertussen het lopende programma full-screen blijven volgen. Het pop-up menu bevat highlights met rechtstreekse toegang voor de kijker. De zender kan dus via dit iFormat bepaalde content pushen. Dat kan eigen, gesponsorde of adverteerderscontent zijn: een pagina uit de digitale teletekst, een Broadcaster Quiz (BC Quiz), een TV-site, een interactieve reclame (iAd) of catalogus (iCatalogue), de TVtheek van Telenet, ...

Marc Vervoort, iDTV Producer bij Zappware: "Ons contract met de regionale zenders bewijst dat zenders in dit snel evoluerende digitale tijdperk uitkijken naar stabiele oplossingen die hun waarde al  bewezen hebben, die snel on air kunnen en die het in zich hebben om nieuwe inkomsten te genereren."

Back to top button
Close
Close