Politieke cybermisdaad

Dezelfde groep die de DNS-instellingen van Twitter en Baidu een jaar geleden heeft weten aan te passen, heeft nu ook zijn pijlen gericht op de website van Voice of America.

post-image-3
Deze website werd tijdelijk offline gehaald nadat hackers erin geslaagd waren de DNS-gegevens van de organisatie te veranderen. Hierdoor werd het internetverkeer naar de site omgeleid naar een andere website die gecontroleerd werd door de piraten.

De domeinnaam VOANews.com en enkele andere geregistreerden bij Network Solutions werden aangevallen door onbekenden die zich voordeden als het “Iranian Cyber Army”. Dat is wat Voice of America op zijn Facebookpagina aankondigde. 

Bezoekers aan de website konden enkel een verklaring lezen gericht aan de Amerikaanse staatssecretaris Hillary Clinton, waarin de Verenigde Staten gevraagd werden “zich niet meer te in te mengen in de islamitische landen.” Het moet echter gezegd worden dat Hillary Clinton reeds belangrijke subsidies heeft weten vrij te krijgen waarmee internetgebruikers uit dictatoriale landen geholpen kunnen worden.
Back to top button
Close
Close