Connect with us
woman-sunglasses

E-publishing

Google, Microsoft en Yahoo slaan de handen ineen

Google, Microsoft en Yahoo slaan de handen ineen

En wat meer is, ze doen het voor de ontwikkeling van zoektools, een domein waarop ze alle drie actief zijn en dus concurrenten.

Het trio heeft Schema.org gecreëerd, dat de ambitie heeft om het opzoeken en indexeren van gestructureerde gegevens te verbeteren. Schema.org bevat een gemeenschappelijke set HTML tags die de webmasters kunnen gebruiken om de gestructureerde gegevens van hun site van een tag te voorzien (markup).

Schema.org omschrijft zich als een "one stop" bron voor de webmasters "die markup aan hun pagina`s willen toevoegen en de zoekmachines willen helpen om hun sites beter te begrijpen", aldus Google dat zijn twee concurrenten vervoegt in dit avontuur.

Door promotie te maken voor het gebruik van tags die gemeenschappelijk zijn voor het hele web, hopen de drie musketiers hun zoektools efficiënter te kunnen maken.

Momenteel bevat Schema.org meer dan 100 verschillende HTML tags voor gestructureerde data zoals evenementen, organisaties, mensen, plaatsen, producten, artikels, films, boeken, enz.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top