Senior Strategic Planner Carl De Gussem sluit zich aan bij Emakina

Carl De Gussem, voormalig Strategic Planning Director bij Young&Rubicam, sluit zich aan bij het communicatieteam van Emakina. Als Strategic Planner vormt hij opnieuw een tandem met zijn ex-collega, Véronique Hermans, die eerder als Creative Director startte bij het agentschap. Carl kent Emakina al goed, want hij werkte er al mee aan verschillende campagnes voor zowel bedrijfsklanten als voor de Europese commissie.

post-image-3

Carl De Gussem is een creatieve duizendpoot, met brede kennis en ervaring, gaande van gedragswetenschappen en media-inhoudanalyses, over mode- en designtrends tot de esthetiek van manga-kunst. Binnen Emakina’s communicatieteam zal hij meewerken aan creatieve ideeën, waarbij hij focust op strategie, gebaseerd op marktonderzoek en informatieanalyse.

Als Strategic Planner heeft Carl ruim 20 jaar inzichten verzameld, als medewerker bij Publicis en Young&Rubicam en als onafhankelijk consulent voor Mostra, Havas en Emakina. Hij stond o.a. mee aan het roer bij projecten voor Citibank, Danone, Ford, Fost Plus, Kraft, Nationale Loterij, Lu en Land Rover.

De Gussem begon zijn carrière als journalist en copywriter, om dan naar Publicis te trekken als Account Director en Strategic Planner. Van 1995 tot 2005 leidde hij de strategische planningafdeling van Young&Rubicam. Hier ontwikkelde hij de Belgische variant van de Brand Asset Valuator, WPP’s merkperceptietool. In 2000 creëerde hij Ubik, zijn onafhankelijke consultancy, om in 2010 samen met Véronique Hermans Kitchen Agency op te richten. Binnen de context van Emakina werken zij nu opnieuw samen als team.

 

Back to top button
Close
Close