Connect with us
woman-sunglasses

People

Béatrice de Mahieu wordt Chief Innovation Officer bij Co.Station

Béatrice de Mahieu wordt Chief Innovation Officer bij Co.Station

De befaamde incubator van start-ups en scale-ups heeft Béatrice de Mahieu benoemd tot Chief Innovation Officer om de structuur een nieuwe start te geven.

Door te kiezen voor Béatrice, opteert Co.Station Belgium - de coworking campus die start-ups, bedrijven van groter omvang en KMO groepeert die innovatie en groei vooropzetten - voor een investeringsexperte, die een echte ondernemerszin bezit en een uitgebreide ervaring heeft bij grote technologiebedrijven (Telenet, Microsoft) en mediagroepen (Vlan, Elle België).

Met het aanwerven van Béatrice de Mahieu en de opening binnenkort van zijn derde campus in Charlerloi (na Brussel en Gent), toont Co.Station Belgium, met de steun van zijn partners BNP Paribas Fortis, SD Worx, Proximus en USG, zijn ambitie om de groei van technologische bedrijven te versnellen.

In het kader van haar nieuwe functie zal Béatrice de bedrijven bijstaan bij het uitrollen van hun innovatieprojecten op een "Open Innovation" manier, gebaseerd op sharing. Een benadering die samenwerking tussen de verschillende partijen vooropstelt, namelijk de corporates, de KMO en start-ups.

Sinds het begin van haar carrière in 1999 heeft Béatrice gewerkt voor grote bedrijven (Telenet, Microsoft) en groepen uit de mediasector (Vlan, Elle België), en droeg zij bij tot hun ontwikkeling en hun groeistrategie.

Béatrice heeft mee de Virtuology Academy opgericht en verzekerde het beheer ervan sinds 2003. Zij heeft ook bijgedragen tot het bedenken van de Pimento Map, een tool die de bedrijfsmodellen valideert. Béatrice heeft eveneens gewerkt als coach en mentor voor start-ups, waarbij zij hen begeleidde bij hun zoektocht naar investeerders, bij de ontwikkeling van hun strategie en bij hun groeitraject.

"Co-Station Belgium dankt zijn succes vooral aan het delen van kennis en aan zijn bijdrage tot de groei van onze start-ups en scale-ups community", aldus Wouter Remaut, CEO van de organisatie.

Click to comment
Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top