• Publié le 06-03-2018

Zalando zal zich niet vestigen in WalloniŽ

Zalando zal zich niet vestigen in WalloniŽZalando dacht erover een logistiek centrum in WalloniŽ te bouwen. Uiteindelijk zal het centrum in Nederland worden gebouwd, zegt de Franstalige krant L'Echo vandaagGedurende twee jaar onderhandelden de Waalse vertegenwoordigers van de intercommunale IDEA en AWEX, het Waalse agentschap voor export en buitenlandse investeringen, met Zalando. Het Duitse bedrijf dat zich specialiseert in online verkoop, dacht erover een gloednieuw distributiecentrum in Wallonië te bouwen. 

Dat centrum zou gebouwd worden in het district Dour-Elouges. De ligging was ideaal voor de distributie in België, maar ook voor die in Frankrijk. Alleen zal het centrum uiteindelijk bij onze noorderburen worden gebouwd. De reden hiervoor? Het sociale klimaat in Wallonië zou te ongunstig zijn. 

"België is geen optie meer. De Duitse gigant vertelde ons dat ze naar Nederland zouden gaan." verklaart L’Echo

In Nederland zouden de uurlonen van arbeiders gunstiger zijn. Ten tweede zouden de Belgische regels met betrekking tot nachtarbeid te streng zijn. Maar bovenal zou het sociale klimaat te gespannen zijn.Reacties

blog comments powered by Disqus