E-Commerce Manager

Als omnichannel marktleider is Brantano dé referentie in schoenen voor het hele gezin in België en Luxemburg.

Zij brengt daarom een uitgebreid gamma aan dames-, heren-en kinderschoenen, sportschoenen en nevenartikelen tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Sinds januari 2008 maakt Brantano deel uit van de Macintosh Retail Group, een Nederlandse holding met in totaal meer dan 1.250 winkels in de non-food sector.

In 1989 gooit Joris Brantegem het marketing- en imagoroer om: Brantano evolueert van een discounter naar een grote-oppervlakte-winkel met de nadruk op keuze en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.Brantano koopt magazijnen en kantoorruimte in Erembodegem: tot vandaag vind je daar de Brantano-hoofdzetel.
Eind 1989 telt Brantano twintig verkooppunten in België. Vanaf nu werkt Brantano aan een versnelde expansie. Resultaat? Een verdrievoudiging van het aantal winkels op drie jaar tijd. De omzet en de rendabiliteit volgen dezelfde trend.
In januari 2008 draagt de raad van bestuur alle aandelen van de groep over aan Macintosh Retail Group. Het Brantano-aandeel noteert niet langer op de beurs. Brantano Belux en Brantano UK vormen voortaan samen met Scapino en Hoogenbosch Retail Group een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de Macintosh Retail Group in het modesegment. Brantano telt vandaag 130 winkels in België en 4 winkels in het Groothertogdom Luxemburg. In het Verenigd Koninkrijk zijn er 150 Brantano-winkels.


Functieomschrijving:
•    Vanuit jouw overkoepelende visie en expertise ben je end-to-end verantwoordelijk voor de commerciële uitbating van de Brantano webshop in België en Luxemburg. Speerpunten hierbij zijn marktpositie van de webshop, realisatie van de commerciële targets en kwalitatieve organisatie van administratieve verkoopsprocessen.
•    Je initieert e-commerce campagnes en zorgt met het juiste assortiment op het juiste moment voor een maximaal rendement van de website. Je stemt daarbij horende acties af op relevante marktontwikkelingen, trends en concurrentie op vlak van e-commerce in de schoenensector.
•    Als E-Commerce Manager stimuleer je een correct gebruik van online branding en heb je oog voor marktontwikkelingen om tijdig te kunnen inspelen op business opportuniteiten.
•    Jouw focus ligt op de commerciële optimalisatie van het bestaande webshop platform en de realisatie van de verwachtingen van de omnichannel klant. Door inzicht en overtuiging weet je dit bij de diverse deelnemers aan dit proces te managen.
•    Je werkt nauw samen met de collega’s van de marketingafdeling en bouwt jouw e-commerce team verder uit naar een slagvaardige, verkoop gedreven organisatie.


Profielomschrijving:
•    Als E-Commerce Manager beschik je over een Master diploma en bent een echte hands-on problem solver met ervaring in de retail branche in een soortgelijke functie waarin e-commerce centraal staat.
•    Je bent een verkoop gedreven en targetgericht ondernemer, met kennis van alle facetten binnen e-commerce.
•    Je hebt een gezonde interesse in de achterliggende technologie van de webshop, je hebt een basiskennis html en hebt kennis van search engine optimization (SEO) en search engine advertising (SEA).
•    Je bent hands-on en steekt ook zelf de handen uit de mouwen om met de verschillende tools zoals het webshop CMS, ... aan de slag te gaan.
•    Als E-Commerce Manager heb je een sterke persoonlijkheid die je in staat stelt om zaken voor elkaar te krijgen bij zowel interne als externe partijen op basis van overtuiging en evidence based argumentatie.
•    Een open en analytische geest helpt je om processen beheersmatig aan te sturen en onderling af te stemmen.
•    Je hebt een goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels.


Aanbod:
•    Je krijgt de unieke kans om vorm te geven aan een omvangrijk en aantrekkelijk webplatform met miljoenen bezoekers en je kan zo je stempel drukken op de toekomst van deze dynamische groeiende onderneming, die tot de leiders in zijn sector behoort.
•    Jouw expertise, engagement en ondernemerschap worden beloond met een aantrekkelijk salarispakket en een mooi pakket extralegale voordelen.

Solliciteer via: http://brantano.heeft-nieuwe-jobs.be/s/1709/794/nl/e-commerce-manager-bij-brantano/

Show More
Back to top button
Close
Close