Payconiq van start op Viva Wallet

De "contactloze" betaalwijze komt naar de terminals van de cloudgebaseerde "neobank".  Handelaars die gebruik maken van online en offline Viva Wallet-betaaloplossingen kunnen voortaan Payconiq-transacties van Belgische gebruikers accepteren.

post-image-3

Het is officieel, alle klanten van betaalprovider Viva Wallet kunnen transacties via Payconiq aanvaarden. De QR-code is zowel op terminals van de Europese neobank beschikbaar als op mobiele toestellen via de Viva Wallet POS-app, of via Smart Checkout, de betaalpagina van de betaalprovider voor webwinkels.

De eindgebruiker heeft enkel de "Payconiq by Bancontact"-app nodig op zijn smartphone of een bankapp die de Payconiq betaalwijze bevat om aankopen te kunnen doen.
Het volstaat om de Payconiq QR-code in te scannen met de app en de transactie op de smartphone te bevestigen, om zo snel op een e-shop of een fysieke winkel te betalen.

Het partnerschap tussen de twee digitale betalingsprotagonisten is waardevol voor alle handelaars die gebruik maken van de betalingsoplossing Viva Wallet, alsook voor gebruikers van de "Payconiq by Bancontact"-app, die zo producten of diensten kunnen kopen bij een groter aantal zaken die hun favoriete betaalwijze accepteren.

"Wij zijn erg enthousiast om de mobiele betaalmethode te brengen naar bedrijven uit heel Europa dankzij onze online en offline oplossingen", aldus een tevreden Dimitris Papaioanou, Regional Sales Manager voor de BeNeLux.

"Goed nieuws voor de handelaars die de mobiele betaling kunnen aanbieden aan hun klanten zowel  in de winkel, via hun terminals en via mobiele toestellen met de Viva Wallet app, als online. Terwijl de Belgische gebruikers voortaan op meer plaatsen kunnen betalen met hun favoriete mobiele betaalapp."

Viva Wallet, dat bedacht werd om de manier te veranderen waarop bedrijven betalen en betaald worden, biedt bedrijven groot en klein de acceptatie van maar liefst 24 betaalmethodes (waaronder de kaarten van Edenred, Sodexo en Monizze), evenals zakelijke rekeningen met plaatselijke IBAN, en de uitgifte van debetkaarten.

Back to top button
Close
Close