Seraphim Space lanceert zijn 13e acceleratieprogramma met 9 bedrijven

Het Britse bedrijf Seraphim Space lanceert zijn 13e acceleratieprogramma, waarbij het negen bedrijven bijeenbrengt die pionier zijn in verschillende technologieën, zoals voortstuwing, ruimtevaartindustrie, en bewustzijn van de ruimtelijke situatie.

post-image-3

Dit intensieve programma van 12 weken is bedoeld om bedrijven die in startende of serie-A fase zijn, investeringsklaar te maken. Volgens Seraphim genieten de deelnemers van een gespecialiseerde mentoring, van netwerkopportuniteiten, intensieve workshops en sessies om hen te trainen voor de presentatie. De halfjaarlijkse accelerator van Seraphim is de eerste in het Verenigd Koninkrijk die aan ruimtevaarttechnologieën gewijd  werd.

Volgens TechChunch bevat de nieuwe lading bedrijven afkomstig van het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Italië, waaronder:

  • AADYAH Aerospace (India):  subsystemen voor draagraketten en satellieten
  • Arkisys (VS), ontwikkelaar van herbruikbare poortmodules om businesscases in de ruimte mogelijk te maken
  • CarbonLaces (VK), een platform voor softwareanalyse voor het volgen van klimaat en koolstofemissies
  • Four Resolutions (VS), kalibratieservices van derden voor georuimtelijke gegevens
  • Frontier Space Technologies (VK), ontwikkelaar van geminiaturiseerde satellietlaboratoria
  • SaferPlaces (Italië), evaluatie van overstromingsrisico’s met een ‘digital twin’-platform
  • Spaceflux (VK), leverancier van oplossingen voor het beheer van ruimteverkeer
  • Viridian Space (VS), ontwikkelaar van voortstuwingssystemen voor satellieten die in een Very Low Earth Orbit opereren


Volgens het bedrijf hebben sinds 2018 al  95 start-ups de accelerator van Seraphim doorlopen, en 85% daarvan heeft in de 12 maanden na hun deelname fondsen opgehaald. Tot de bekende oud-leerlingen behoren Xona Space Systems, dat onlangs een serie-A kapitaalronde afsloot van 19 miljoen dollar, naast Virtus Solis en Orbital Composites.

Seraphim heeft onlangs ook zijn nieuw riscokapitaalfonds gelanceerd, Seraphim Space Ventures, dat focust op start-up en serie-A investeringen. Dit fonds wil een wereldwijd portfolio samenstellen van 30 start-ups en het krijgt de steun van koplopers uit de ruimtevaartindustrie zoals Airbus, Inmarsat en SES.



Back to top button
Close
Close