Een gratis oplossing voor een Windows back-up onder Mac OS X

Het IT-bedrijf Paragon Software stelt Paragon Boot Camp Backup voor, de eerste tool waarmee u een back-up kunt maken van het Windows systeem op Mac. Een oplossing die des te handiger is omdat zij gratis is!

post-image-3

Met Windows werken op een Mac via de Boot Camp omgeving van Apple heeft zeker voordelen, maar ook nadelen, en dan vooral op vlak van back-up en opslagruimte.

De reden daarvoor is dat de back-up tools die bij het Mac OS X besturingssysteem meegeleverd worden geen rekening houden met het bestandssysteem van Windows (NTFS) en enkel op het niveau van de bestanden werken, wat de prestatie van de computer beïnvloedt.

Wat tools van derden betreft, die werken ofwel niet in de Mac OS X omgeving, ofwel zijn die eerder ontworpen voor het klonen van de schijf dan voor een gewone back-up.

Om deze leemte op te vullen heeft de specialist in beveiligingsoplossingen, back-up en herstel van data de Paragon Boot Camp Backup uitgbracht, een oplossing waarmee u op een Mac computer een back-up kunt maken van Windows-partities.

Door dit te doen zou de tool de gebruiker toelaten om bijvoorbeeld een back-up te maken van een Boot Camp partitie en een selectie bestanden / mappen op datzelfde systeem te herstellen (in geval van accidenteel wissen of migratie naar een nieuwe computer).

De gratis aangeboden software vereist evenwel een Mac die minstens onder OS X 10.7 Lion draait.

 

http://www.paragon-software.com/home/bootcamp-backup

Back to top button
Close
Close