Waarom men moet oppassen voor software zonder licentie

Een onderzoek bevestigt het verband tussen het gebruik van software zonder licentie en de besmetting van computers door malware. De details.

post-image-3

Een nieuw onderzoek, uitgevoerd door IDC in opdracht van BSA| The Software Alliance, bevestigt het verband tussen de installaties van software zonder licentie, en de besmetting van pc’s door malware.

De analyse van de ontvangen antwoorden toont aan dat hoe meer software zonder licentie er in een land op de pc geïnstalleerd is, hoe meer malware men er ontdekt. Er bestaat met andere woorden een sterke positieve correlatie (r=0,79) tussen de cijfers voor software zonder licentie en de verspreiding van malware.

Het onderzoek van BSA toont tevens aan dat 24% van de in België in 2014 geïnstalleerde software geen licentie had, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 43%.

De analyse beklemtoont tot slot dat organisaties die software zonder licentie uit hun informatiesysteem verwijderen, de blootstelling aan de risico`s van cybercriminaliteit verminderen.

"Het invoeren van goede praktijken bij het beheer van software activa (SAM: Software Asset Management) is de eerste belangrijke stap om de risico`s verweven met cybercriminaliteit te verminderen", aldus Jodie Kelley, Senior Vice-Presidente en juridisch raadgeefster van BSA.

Back to top button
Close
Close