Hostingbedrijven aan de oorsprong van de verspreiding van online dreigingen!

Spam met reclame, malware en andere online dreigingen zouden aanzienlijk afgeremd kunnen worden indien de leveranciers van cloud-diensten en andere hostingbedrijven anti-misbruikpraktijken strenger zouden toepassen, zo meent een nieuw onderzoek, uitgevoerd door M3AAWG.

post-image-3

Een nieuw document, gezamenlijk gepubliceerd door de `Internet Infrastructure Coalition` (i2C) en de Messaging werkgroep, beschrijft de nieuwe beste praktijken voor de community van leveranciers van hosting-diensten om spammende of criminele klanten te identificeren en gekende dreigingen te verhelpen.

De goede praktijken die in het document aangehaald worden beschrijven in detail het beleid en de technologieën die momenteel gehanteerd worden door leveranciers van cloud- diensten en hosting, om zich van criminelen te ontdoen en andere vaak voorkomende problemen op te lossen.

Het document adviseert bijvoorbeeld om efficiënte controleprocedures in te voeren om de legitimiteit van nieuwe klanten na te gaan vooraleer hen op het netwerk toe te laten. Het dringt er ook op aan om de gebruikers te verplichten alle software updates te volgen, vermits oudere versies kwetsbaar kunnen zijn voor aanvallen van malware.

Nog een andere aanbevolen goede praktijk:  hosting-bedrijven zouden moeten overwegen om Intrusion Detection Systems (IDS) toe te passen om zich op een aanval voor te bereiden en hem af te slaan, om firewalls te gebruiken en beveiligingssoftware die software scant; ook zouden telemetrierapporten van interne netwerken geïmplementeerd moeten worden.

Het toepassen van deze aanbevelingen zou de hostingbedrijven moeten helpen om een stabiele werkomgeving te creëren en om bijkomende kosten voor klantensupport tot een minimum te beperken die voortvloeit uit het feit dat netwerkoperatoren vaak de dienst moeten blokkeren omwille van onrechtmatige activiteiten, aldus Michael Adkins, voorzitter van de beheerraad van M3AAWG.

Het document kan geraadpleegd worden op het adres: www.youtube.com/maawg

Back to top button
Close
Close