IBM creëert een platform tegen cybercrime

80 percent van de cyberaanvallen wordt georkestreerd door criminele netwerken die hun data, hun tools en hun expertise uitwisselen. Over concrete informatie beschikken over deze cyberaanvallen is dus van het grootste belang. Dat is een van de redenen die IBM aanzetten om X-Force Exchange te lanceren, een platform waar beveiligingsprofessionals in real time cyberdreigingen uit de hele wereld kunnen uitwisselen.

post-image-3

Via het platform stelt IBM al zijn eigen data op vlak van beveiliging ter beschikking alsook die van zijn partners waardoor cybercrime sneller bestreden kan worden. De IBM X-Force Excange functioneert in de cloud, zodat de gebruikers onmiddellijk toegang hebben tot grote hoeveelheden data over cyberdreigingen en zij al deze expertise op vlak van beveiliging kunnen gebruiken, eraan toevoegen, delen maar ook downloaden. Dankzij deze tool hoopt IBM wereldwijd de privésector te kunnen mobiliseren tegen cyberboeven.

Het X-Force Exchange platform van IBM is een van de belangrijkste en meest volledige databases ter wereld over cyberdreigingen. Hij bevat volgende informatie:

  • 15 miljard cyberaanvallen per dag
  • De malwares, gebaseerd op een netwerk van 270 miljoen terminals
  • Meer dan 8 miljoen `phishing" of "spam" aanvallen
  • Meer dan een miljoen kwaadaardige IP-adressen
  • 25 miljard webpagina`s en afbeeldingen

 

Back to top button
Close
Close