Threads van Meta: de uitdagingen van een nieuw platform

Threads, het nieuwe platform dat Meta gelanceerd heeft als concurrent voor X, kende bij zijn lancering een groot succes, met een grote toeloop van gebruikers. In de laatste weken echter is het aantal abonnees op de app beduidend gedaald.

post-image-3

Begin juli kondigde Meta de komst aan van "Threads", zijn nieuwe platform dat gelijkt op dat van X. Volgens BDM kende de toepassing meteen bij zijn lancering een echt succes, met meer dan 100 miljoen gebruikers na amper één week en meer dan 44 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Het platform had bij zijn lancering meteen al het voordeel dat het gekoppeld is aan Instagram, waardoor het een groot aantal gebruikers kon lokken in zeer korte tijd.

In de laatste weken is het aantal abonnees echter fors gedaald, en teruggevallen tot 8 miljoen gebruikers. Deze plotse daling valt te verklaren door het gebrek aan functies op de app. Zo kunnen de gebruikers momenteel geen privéberichten zenden naar hun contacten. Het platform heeft momenteel ook enkel een feed die bepaald wordt door het algoritme, en geen newsfeed van de mensen die men volgt, zoals te vinden is bij zijn concurrent.

Ondanks die manco’s blijft Meta er vertrouwen in hebben. Het verzekert dat zijn platform zich verder zal ontwikkelen om te voldoen aan de behoeften van zijn gebruikers.

Back to top button
Close
Close