Marketingmoeheid voorkomen in negen stappen

Marketing automation en interactive CRM bedrijf Selligent heeft een white paper gepubliceerd over het voorkomen van de zogeheten “marketing fatigue”. De paper kijkt naar de problematiek van de overvloed van marketingboodschappen, de daaruit volgende uitdagingen betreffende interacties met klanten en biedt antwoorden en tips voor deze uitdagingen.

post-image-3
Het risico op “marketingmoeheid” wordt steeds groter. Mensen gebruiken meer media dan vroeger en dikwijls tegelijkertijd, alle communicatiekanalen worden intensief door marketers gebruikt en vaak is er geen goede coördinatie tussen verschillende departementen binnen een bedrijf die op overlappende klantenlijsten werken voor uiteenlopende acties en marketingprogramma’s.

Slechts één van de tekenen van deze “marketingmoeheid”, zegt de paper, is dat er nu toch al een hele tijd dalende “open rates” worden waargenomen in e-mail campagnes.

De blootstelling van mensen aan marketingboodschappen is dan ook groot. Selligent haalt zelf enkele cijfers aan in de paper die doen duizelen, zowel op het vlak van de evoluties betreffende het aantal marketingboodschappen als de “metrics” en de conversie.

Verder wijst de paper er op dat mensen steeds meer zelf bepalen hoe ze met bedrijven communiceren wat een bijkomende uitdaging is voor marketeers. De problematiek beperkt zich trouwens niet alleen tot e-mail, zegt Selligent. Ook andere communicatiekanalen en vormen van marketing, zelfs social media (!), (kunnen) worden geconfronteerd met marketingmoeheid en een dalende efficiëntie van de marketinginspanningen.

Wat doe je er als marketeer aan? Selligent geeft negen cruciale tips en wijst op het belang van een geïntegreerde en gecoördineerde aanpak. Maar vooral relevantie, waarde en een focus op de klant staan centraal.

Selligent lanceerde onlangs een versie van zijn Interactive Marketing suite (SIM) waar we hier eerder over berichtten. In die nieuwe versie zitten ook geavanceerde functies voor het voorkomen van marketingmoeheid.

De (Engelstalige) white paper, die je hier kunt downloaden, focust echter uitsluitend op de problematiek en de oplossingen.
Back to top button
Close
Close