Gaat Apple samenwerken met Google Gemini voor zijn AI-modellen?

Apple en Google zouden een "megadeal" kunnen afsluiten om het AI-model Gemini te gebruiken in de functies van de iPhone. Deze samenwerking vloeit voort uit het bestaande akkoord waarbij Google voor Apple de voorkeursleverancier is voor de zoekmachine in zijn Safari-browser.

post-image-3

Volgens het bericht wil Apple een licentie verkrijgen voor de AI-technologie van Google om zo door AI aangedreven functies te integreren bij de volgende updates van iOS. Het bedrijf zou ook gesprekken voeren met OpenAI over zijn GPT-modellen.

Apple staat onder grote druk om zijn concurrenten in te halen op AI-gebied. De CEO van het bedrijf, Tim Cook, zou verklaard hebben dat het merk in de loop van dit jaar  Gen-AI functies zou uitbrengen.

Volgens de jobaanbiedingen die door de groep gepubliceerd werden, laat dit vermoeden dat het bedrijf werkt aan verschillende interne en externe tools, aangedreven door generatieve AI. De gesprekken met externe partijen tonen echter aan dat Apple nog niet zoveel vooruitgang gemaakt heeft als het hoopte.

Apple verwacht met zijn eigen modellen verschillende on-device functies aan te drijven bij de volgende updates. Toch overweegt het bedrijf een partnerschap met een externe leverancier voor wat betreft het genereren van afbeeldingen en hulp bij het schrijven.

Google heeft zelf toch ook wel wat problemen gehad met Gemini, en wel bij het creëren van afbeeldingen die historische onnauwkeurigheden bevatten. Verleden week heeft het bedrijf trouwens  wereldwijd verzoeken in Gemini geblokkeerd die betrekking hebben op de verkiezingen.

Back to top button
Close
Close