Meta brengt zijn nieuw AI-model uit: Llama 3

Voorbije donderdag heeft Meta zijn nieuwe taalmodel voorgesteld: Llama 3, dat MetaAI zal aandrijven

post-image-3

Naast ChatGPT van OpenAI en Google Gemini, gooit ook Meta zich opnieuw in de strijd rond artificiële intelligentie met zijn nieuw taalmodel: Llama 3. Het werd donderdagavond in exclusiviteit voorgesteld en het is een cruciale stap die Meta zet in zijn strategie.

De voorganger ervan, Llama 2, kende al een groot succes, maar het moederbedrijf boven Instagram en Facebook stopt daar dus niet.

Uitbreiding van de markt
Of dat nu is op Facebook, Instagram, Messenger, WhatsAp of zelfs de Ray-Ban bril, met de intelligentie van Llama 3 kan u vragen stellen en real-time antwoorden krijgen dankzij Google en Bing. Er werd ook een speciale site gepubliceerd in meer landen dan bij Llama 2. De strenge regels rond vertrouwelijkheid en AI in Europa zetten de directeur producten van Meta, Chris Cox, echter aan het denken over de manier om zich op het oude continent te vestigen en er te werken.

Competitie om de beste chatbots?
Mark Zuckerberg bevestigt dat Llama 3 van Meta het intelligentste model is dat vrij toegankelijk is. Het is de bedoeling een AI-assistent te creëren die onmisbaar is voor de gebruiker en een rijkere, meer gepersonaliseerde ervaring te bieden. Het doel? Toegang tot informatie eenvoudiger maken en de feed met content en de publicitaire aanbevelingen optimaliseren.

Nog verbeteringen onderweg!
De Amerikaanse gigant werkt al aan verschillende updates die in de volgende maanden zullen komen. Hij wil Llama 3 meertalig en multimodaal maken, om zo op korte termijn meer context te integreren en zijn vermogen om te redeneren te verbeteren.

Deze investering lijkt zijn vruchten af te werpen, zoals blijkt uit de stijging van de aandelenkoers van het bedrijf met 43%, wat erop duidt dat de investeerders vertrouwen hebben in het potentieel van deze technologie

Back to top button
Close
Close