Google onthult zijn tablet en wakkert  de oorlog om het mobiele internet aan

Na Microsoft is het de beurt aan Google om de tegenaanval in te zetten op de lucratieve markt van de tablets: het onthult zijn Nexus 7, een toestel dat de concurrentie moet aangaan met de iPad en de Kindle Fire van Amazon. De start van een nieuwe wapenwedloop, met als inzet: de heerschappij over het mobiele internet!

Ter gelegenheid van de conferentie voor ontwikkelaars, die momenteel plaatsheeft in San Francisco, heeft de internet zoekgigant zijn nieuwe tablet voorgesteld, de Nexus 7, die ontwikkeld werd in partnerschap met de Taiwanese fabrikant Asus.

De tablet van Google, die met zijn "klein" aanraakscherm van 7" de rechtstreekse concurrent moet worden van de Kindle van Amazon en de iPad van Apple, heeft heel wat commerciële pluspunten, om te beginnen zijn startprijs van 199 dollars, en de mogelijkheid om vanuit Google Play films en magazines te downloaden (dankzij partnerschappen met de persgroepen Condé Nast en Hearst).

De komst van deze nieuwe Google tablet  maakt de arena tot iets meer dan gewoon een strijd van technologiegadgets. De strategische inzet die achter deze nieuwe bewapeningsronde tussen Apple, Microsoft, Google, Amazon en anderen zit, is gewoonweg de hegemonie over het mobiele internet.

En om niets aan het toeval over te laten, hebben Google en Microsoft zich geschaard achter de strategie van Apple, en zetten nu in op de integratie en totale controle van software (het Android OS) en hardware!

De tablet zal vanaf juli in de Engelstalige landen op de markt gebracht worden.

Back to top button
Close
Close