Stiekem naar sportwedstrijden kijken tijdens de werkuren

Volgens een peiling die Monster wereldwijd uitvoerde kijkt 7% van de werknemers stiekem naar sportwedstrijden op het werk. Bij één werkgever op tien (11%) is het bekijken van sportieve evenementen tijdens het werk toegelaten. 82% van de ondervraagde werknemers zegt daarentegen geen sport te bekijken tijdens de werkuren.

post-image-3

Die laatste groep bestaat voor 25% uit respondenten waarvoor het bekijken van sport tijdens de werkuren verboden is, en 57% die geen interesse heeft voor sport.

In Nederland zegt 21% van de respondenten dat zijn baas toelaat dat men sport bekijkt tijdens de werkuren. In landen zoals de Verenigde Staten (13), Mexico (13%) en het Verenigd Koninkrijk (13%) ligt dat percentage lager.

"Samen naar een van de grote sportevenementen van deze zomer kijken en erover praten, kan de collega`s dichter bij elkaar brengen, en het moreel van de troepen opkrikken", voegt Vincent Henrotte eraan toe, Monster Carrière Coach. "Wanneer het binnen redelijke grenzen blijft, is het niet nadelig voor de productiviteit. Het kan zelfs een positief effect hebben door de goede  invloed op de werksfeer".

Back to top button
Close
Close