De Belgen zouden zich online beter moeten beschermen

Volgens een jaarlijks onderzoek van Microsoft behalen de Belgen een gemiddelde score voor de manier waarop zij hun pc en smartphone beschermen tegen online gevaren. Vandaag hebben 9000 leerlingen van het basisonderwijs recht op een opleiding hierover.

post-image-3

Wanneer het gaat om hun gewoonten om zich online te beschermen, halen de Belgen een gemiddelde van 35 op een schaal van 100. Dat is wat blijkt uit de recente Microsoft Computing Safety Index, die de aanpak van online veiligheid in 20 landen vergelijkt. België staat 1 punt hoger dan de gemiddelde internationale score. De Belgen zijn zeer proactief wat de basisoperaties betreft. Maar zij zouden meer inspanningen kunnen leveren op technisch vlak en hun gedrag meer rond veiligheid kunnen laten draaien.

Om een veilig gedrag aan te moedigen lanceren Belgacom en Microsoft plaatselijke initiatieven, in partnerschap met Child Focus. Vandaag zullen vrijwilligers van de twee bedrijven leerlingen uit het 4e, 5` en 6e jaar basisonderwijs onderwijzen over een veilig gebruik van het internet. Het is ook de bedoeling om de leerkrachten te helpen lessen te ontwerpen over dit thema.

De toekomst van de online beveiliging draait vooral rond kinderen, want volgens het onderzoek van Microsoft is 73% van de kinderen in staat om een contactpersoon te blokkeren, doch slechts 63% weet hoe het de instellingen voor privacy kan aanpassen op de sociale netwerken, en 62% weet hoe een spam te blokkeren.

9000 leerlingen van 150 scholen uit heel België zullen deze opleiding vandaag krijgen. Dankzij dit initiatief werden in het verleden al 53.000 kinderen opgeleid.

Back to top button
Close
Close