Video is een hit op mobiele toestellen

Het bekijken van videocontent op mobiele platforms kende in 2012 een stijging met 300%, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van Adobe. Video draagt er ook toe bij dat het engagement op Facebook en de pre-roll publiciteit een duwtje in de rug krijgen!

post-image-3

De laatste editie van het "Digital Index" rapport, uitgegeven door Adobe, brengt de laatste trends op vlak van het verbruik van video`s en online reclame. Het onderzoek toont aan dat de inburgering van diensten zoals "TV Everywhere" in 2012 met factor 12 vermenigvuldigd is op de mobiele toestellen. Het aantal video`s bekeken via een mobiel platform is bovendien gestegen met 300%  in een jaar tijd. Het raadplegen van video op mobiele toestellen is nu goed voor een marktaandeel van 10,4%, terwijl 89,2 % van de video`s nog altijd op desktop computers bekeken wordt.

Wanneer men de mobiele platformen nader bekijkt, geeft de studie aan dat het gebruik van tablets beduidend sneller stijgt dan dat van smartphones.  Het weekend zou het beste tijdstip van de week zijn om video op de tablet te bekijken (17% van de video`s wordt op zondag geraadpleegd), met pieken op maandag en donderdag.

Maar het belangrijkste dat men uit de studie moet onthouden, is dat het engagementsgehalte tegenover videocontent op Facebook twaalf keer hoger ligt dan tegenover andere content gepubliceerd op het sociale netwerk, terwijl reclame aan het begin van een stream ("pre-roll") 82% vertegenwoordigt van alle lange videoreclame.

De Facebook-gebruikers zijn twee keer meer geneigd om commentaar te geven op videocontent, die te delen of te "liken" dan bij andere content op het sociale netwerk.
Het onderzoek werd op zeer grote schaal uitgevoerd; er werden niet minder dan 10 miljard ad servers bekeken, gehost door de mediaklanten van Adobe, en 450 miljoen postings op Facebook gedurende het jaar 2012.

Back to top button
Close
Close