Belgische vrouwen verslingerd aan hun smartphone

Onze vooroordelen blijken niet te kloppen: hoogtechnologische gadgets zijn niet altijd het exclusieve voorrecht van mannen: 93% van de vrouwen in België bezitten een smartphone, terwijl 19% van hen er zelfs twee gebruiken: één voor privé en de andere voor het werk, zo blijkt uit een enquête die eBay realiseerde in samenwerking met aufeminin.be.

post-image-3
Zouden de Belgische vrouwen de modernste vrouwen van Europa zijn? De cijfers die eBay voorstelt, wijzen in ieder geval in die richting.
93 % van de Belgische vrouwen heeft een smartphone. Bovendien zijn ze erg verslingerd aan hun toestel: 72% geeft hun verslaving toe, tegenover een gemiddelde van 53% in andere landen.
De smartphone is zo onmisbaar geworden dat 43% van de Europese respondenten niet langer dan een uur lang gescheiden kunnen zijn van hun toestel. Het verlies van hun smartphone blijkt dramatisch voor sommige Belgische ondervraagden: 22% zouden liever hun bankkaart kwijt zijn dan hun smartphone!
De smartphone is evenwel een bron van tegenstellingen omdat hij zowel een sociaal als een asociaal object is: 82% van de Belgische vrouwen geven toe dat hun smartphone hen in staat stelt om in contact te blijven met de mensen die belangrijk voor hen zijn, terwijl 83% nochtans toegeven dat ze hun mobiel toestel raadplegen tijdens een etentje met vrienden.
Maar wanneer houden ze zich in om hun smartphone te bekijken?  77% van de ondervraagde vrouwen  raken hun toestel niet aan als ze met hun familie zijn en 49% tijdens het werk, tegenover 65% en 39% van de Europese vrouwen.
Wat de tablet betreft, blijken de Belgische vrouwen al even bevlogen: 52% van hen bezitten een smartphone, tegenover een gemiddelde van 36% bij de Europese vrouwen.
Aan welk “mobiel” merk geven de Belgische vrouwen de voorkeur? 49% van hen hebben een iPhone en 42% een iPad, tegenover respectievelijk 30% en 23% van hun Europese collega’s.
Als vrouwen hun smartphone konden beschrijven, zouden 32% van de Belgische respondenten hem vergelijken met hun huisdier. Stemt tot nadenken…
Back to top button
Close
Close