iPad bedreigd door de Android tablets!

Apple staat op het punt zijn hegemonie op de markt van de tablets kwijt te spelen. In het eerste trimester 2013 waren  de iPad tablets goed voor 48,2% van de markt, tegenover 43,4% voor Android en 7,5% voor Windows.

post-image-3

Volgens de laatste cijfers die het onderzoeksbureau Strategy Analytics publiceerde en ontleedde, zet de verkoop van tablets wereldwijd zijn steile klim verder (+117% in het 1e trimester 2013 tegenover dezelfde periode verleden jaar).
Apple en Google verdelen het grootste marktaandeel onder elkaar:  91,6% van alle verkochte tablets draait onder iOS en Android. Maar de iPad is op weg om zijn dominante positie te verliezen door de toename van tablets die onder het OS van Google werken.
Het marktaandeel van de tablet van Apple is immers van 63,1% gedaald naar 48,2% in een jaar tijd, terwijl in diezelfde periode de toestellen aangedreven door het Android besturingssysteem met 34,2% gestegen zijn, en nu goed zijn voor 43,8% van de verkoop in het eerste trimester 2013.
Het Apple bedrijf mag dan al wel elk trimester meer iPads verkopen (19,5 miljoen iPads verkocht tegenover 11,8 miljoen in hetzelfde trimester verleden jaar), deze vooruitgang blijft toch bescheidener dan de trimestriële groei van de verkoop van Android tablets, die van 6,4 miljoen naar 17,6 miljoen ging van jaar op jaar.
Microsoft van zijn kant bevestigt zijn rol als de derde speler op de markt van de tablets; het groeit traag maar zeker, dankzij zijn pletwals Windows 8 en Windows RT: wereldwijd werden al 3 miljoen Surface tablets  verkocht, waardoor de gigant uit Redmond voortaan goed is voor een marktaandeel van 7,5%.

Back to top button
Close
Close