De iPad in het ziekenhuis

Het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA) heeft beslist om 60 iPads te gaan gebruiken voor het noteren van de maaltijden van de patiënten. Hiervoor werd een mobiele app gemaakt door Cegeka, leverancier van informaticadiensten.

post-image-3

De patiënten van het universitair ziekenhuis van Antwerpen kiezen voortaan hun maaltijd op de iPad. Niet minder dan 60 tablets werden aangekocht om de patiënten hun maaltijd te laten kiezen. Met de mobiele toepassing die door de leverancier van IT diensten Cegeka ontwikkeld werd, kan het personeel ook tot 25% van de tijd besparen die nodig is om de ronde van de kamers te maken en de patiënten te bevragen.
De digitalisering van de maaltijdkaarten kadert in de voortzetting van de algemene doelstelling van het ziekenhuis om de efficiency te verbeteren.
Het UZA heeft verklaard dat het dezelfde oplossing ook zou gebruiken voor andere taken, zoals het plannen van bedden.
Oorspronkelijk had het UZA korte tijd andere oplossingen dan de iPad overwogen om de informatie over te brengen (tv, draagbare computers of nieuwe terminals aan het bed), maar de mogelijkheden tot personalisering die in een mobiele toepassing te vinden zijn, hebben de klant overtuigd om over te stappen op het tablet met aanraakscherm.
Voor de beveiliging werd door Citrix een laag geïntegreerd in de software: de zorgverleners moeten zich eerst identificeren vooraleer zij de C-Meal app kunnen gebruiken.

Back to top button
Close
Close