De tablet kent een doorbraak bij de Belgische bedrijven

De helft van de Belgische bedrijven doet vandaag de dag beroep op een tablet, maar de draagbare computer blijft onwrikbaar op zijn troon zitten, zo blijkt uit het negende onderzoek uitgevoerd door InSites Consulting, voor rekening van Smart Business Strategies. Wat de smartphone betreft, die is alomtegenwoordig…

post-image-3

Het onderzoeksbureau Insites Consulting heeft meer dan 400 IT-verantwoordelijken of beslissingsbevoegden gepeild in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De bedoeling van het onderzoek was te weten komen welk type hardware gebruikt wordt bij professionele organisaties.
De resultaten tonen aan dat de draagbare computer het toestel blijft dat het meest door de bedrijven gebruikt wordt (92%), maar dat de tablet doorbreekt, vermits 49% van de ondervraagde bedrijven verklaart hem te gebruiken.
De "server" van zijn kant behoudt zijn centrale plek, zelfs al doen lang niet alle bedrijven er beroep op (77%).
Wat de smartphone betreft, die maakt voortaan deel uit van de vaste inboedel bij de meeste organisaties (76%).
Het onderzoek besluit dus dat de opmars van het mobiele kantoor voortduurt. Momenteel biedt 34% van de bedrijven standaard een mobiel toestel aan minstens 80% van zijn personeelsleden aan. Dat is meestal een draagbare computer, soms ook een tablet.
Dit leidt ertoe dat het aantal bedrijven dat standaard een "mobiele strategie" voert (bedrijven die standaard een mobiele pc aan iedereen aanbieden) voor het eerst groter is dan het aantal bedrijven dat de voorkeur geeft aan een "vast beleid".
32% van de bedrijven levert trouwens nog altijd standaard een vaste pc aan zijn personeelsleden.

Back to top button
Close
Close