Belgische bedrijven hebben alles te winnen met "Big Data"

80% van de verantwoordelijken van Belgische bedrijven erkennen dat het voordelig zou zijn om hun papieren documenten te digitaliseren. Door een dergelijke procedure te systematiseren zouden ze tussen 5 en 20% besparen op hun jaarlijkse kosten! Maar er is nog veel werk aan de winkel om hierin te slagen…

post-image-3
Een studie die werd besteld door Ricoh Europe wijst op de voordelen voor Belgische bedrijven die op de “Big Data”-boot stappen. Waarmee wordt bedoeld: bedrijven die hun papieren documenten digitaliseren, wat primordiaal is voor de besluitvoering van de verantwoordelijken.  
Bedrijfsleiders begrijpen inderdaad perfect dat een aanzienlijke toegevoegde waarde zich verschuilt onder de stapels papieren dossiers, terwijl 70% onder hen vindt dat de digitalisering van data de besluitvoering kan verbeteren.
Uit de enquête blijkt trouwens dat meer dan 50% van de structuren in België nog tussen vijf en tien jaar aan informatie bewaren die uitsluitend op papier is opgeslagen. Het spreekt voor zich dat deze situatie repercussies heeft, niet alleen op de besluitvoering, maar ook op de productiviteit en de netto marges. De meeste bedrijfsleiders (54%) erkennen dat het teveel tijd in beslag neemt om de informatie te vinden die ze nodig hebben in de fysieke dossiers. De data zijn verdeeld over kaften, opslagplaatsen, kelders en dossiers die de werknemers bijhouden, en dat kost heel wat geld.   
Eric Gryson, CEO  van Ricoh Belgium & Luxembourg, pleit in deze richting: "De eerste etappe die men moet overwegen om een beheer van big data te installeren, is het verzamelen, analyseren, sorteren en digitaliseren van de beschikbare informatie van hoge kwaliteit. De toonaangevende trends en vooruitzichten die afkomstig zijn van de historische data, bijvoorbeeld gearchiveerd op papier, kunnen helpen om bepaalde details uit te leggen en zijn essentieel voor de toekomst van de bedrijven.”   
Back to top button
Close
Close