Bedrijven worden iedere week geconfronteerd met meer dan 1000 aanvallen

1.400, dat is het gemiddelde aantal cyberaanvallen waarmee bedrijven iedere week worden geconfronteerd. Uit een recente studie uitgevoerd door IBM blijkt dat de cybercriminaliteit ook aan het stijgen is.

post-image-3
Een van de aanvallen die regelmatig voorkomen in bedrijven is bijvoorbeeld DDoS, een techniek die door piraten wordt gebruikt om een website te overbelasten, zodat internetgebruikers niet meer kunnen inloggen. Of erger, een cyberaanval kan worden gebruikt om de ICT-afdeling om de tuin te leiden en een nog grotere aanval te verbergen. De groeiende cybercriminaliteit is een probleem dat beslist niet alle bedrijven op hun eentje de baas kunnen. Velen onder hen hebben de middelen niet om deze aanvallen te bestrijden.  
IBM en Akamai hebben een partnership gesloten met als doel het beschermen van bedrijven tegen almaar complexere beveiligingsproblemen. Twintig percent van de wereldwijde internettrafiek verloopt via de honderdveertigduizend servers van Akamai. IBM gaat cloud-oplossingen integreren bij de beveiligingsoplossingen van Akamai, wat bedrijven de mogelijkheid zou kunnen bieden om hun ICT te outsourcen naar de cloud en zo voldoende beveiligd te zijn.  
 
Uit de recente studie van IBM bleek ook dat CIO’s zich bewust zijn van de verhoging van de cybercriminaliteit en dat de bescherming van de bedrijfsgegevens in de cloud een prioriteit is voor de komende jaren.
Back to top button
Close
Close