Samsung gaat investeren om de concurrentie met Apple aan te gaan op het vlak van tablets

Samsung Electronics wil de investeerders geruststellen die niet overtuigd zijn door de evolutie van de koers van zijn aandeel. Het bedrijf wil het rendement van het dividend verdubbelen en investeren in nieuwe technologieën en in marketing om Apple de loef af te steken in het mobiele segment.

post-image-3
De wereldleider op het vlak van smartphones, geheugenchips en televisies heeft zijn strategie uiteengezet tijdens een zeldzame bijeenkomst van analisten, maar heeft de investeerders blijkbaar niet kunnen overtuigen: het aandeel ging achteruit en sloot af met een verlies van 2,3% op de beurs van Seoul, waarvan de index hem maar 0,01% heeft afgestaan.
Het aandeel van Samsung, dat 4,7% verloor sinds het begin van het jaar, haalt zeven keer de verwachte winst, tegenover 12 voor Apple.  
"De investeerders verwachtten een overvloed aan cadeaus van de vergadering van vandaag, maar het  dividendenplan is teleurstellend gebleken,” zegt  Kim Sung-soo, fondsenbeheerder bij LS Asset Management.
Deze tweede vergadering met analisten op acht jaar tijd kwam er toen de Koreaanse groep driemaandelijkse recordresultaten neerzette, waardoor ze  in september bijna 50 miljard dollar kapitaal hadden.
Back to top button
Close
Close