Apple en IBM lanceren een eerste reeks zakelijke toepassingen

IBM en Apple lanceren vandaag een reeks apps voor professioneel gebruik. Deze applicaties willen "de manier waarop mensen werken radicaal veranderen", zo zeggen de twee informaticareuzen.

post-image-3

De eerste tien applicaties werden ontwikkeld voor onder andere de  transport-, distributie-, en telecomsector, voor de financiële en openbare sector. Het partnerschap tussen IBM en Apple wil de professionals laten genieten van alle kracht van Big Data terwijl zij tegelijk een gebruikservaring hebben die vergelijkbaar is met wat zij ervaren als gewone gebruiker.

De beide bedrijven hebben hun expertise gecombineerd om IBM MobileFirst voor iOS te ontwikkelen. De vrucht van deze samenwerking is een reeks mobiele toepassingen die resoluut de manier willen veranderen waarop de mensen werken, terwijl zij ook een reeks voordelen bieden aan de organisaties en professionals die ze zullen gebruiken.

Enkele voorbeelden van de apps die voor deze eerste reeks ontwikkeld werden:

- Voor de luchtvaartsector: de Passenger+ app, waarmee stewards snel nieuwe vluchten kunnen reserveren wanneer passagiers het risico lopen om hun aansluiting te missen. De app wil zo een delicate ervaring omvormen tot een kans om aan klantenbinding te doen.

- Voor de verzekeringswereld: de Retention app helpt verzekeringsmakelaars om meerdere taken te vervullen en hun goed gevulde agenda te beheren. Prioriteiten leggen, transacties uitvoeren en efficiënt routinetaken overzien om zo bestaande en potentiële klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

- Voor de telecomsector: de Expert Tech app helpt technici om hun afspraken beter voor te bereiden en een nauwkeurigere diagnose van de problemen te maken. Zij kunnen zo de duur van hun afspraak verkorten en het aantal opvolgvisites verminderen.

Back to top button
Close
Close