Video-reclame zal Europa overspoelen!

Het werd reeds lange tijd aangekondigd, maar nu heeft een studie ook officieel bevestigd dat de online videoreclame op het punt staat om door te breken in Europa. Zet u schrap!

post-image-3

Een studie van Limelight Networks bevestigt de continue groei van de online videoreclame in Europa en de Verenigde Staten. De aantrekkingskracht van online videoreclame bestaat uit het aanbod van uiteenlopende interactiemogelijkheden met de merken. De adverteerders kunnen op hun beurt hun reclamecreaties verrijken met  talrijke engagementfuncties die leiden tot hogere interactieniveaus.

De videoadvertenties maken nu al 12,8% uit van alle bekeken video’s en 1,28% van alle tijd diewebgebruikers besteden aan het bekijken van online video’s. Maar om een maximale impact te kunnen garanderen, moeten de adverteerders de goede praktijken respecteren inzake de lengte van videospots en de leesratio per activiteitensector. In tegenstelling tot tv-spots die 30 seconden duren, zijn online video’s efficiënter wanneer ze korter zijn.

De « in-stream »-advertenties bieden mogelijkheden die veel verder gaan dan de pre-roll-klassiekers, omdat ze zowel interactieve pre-rolls bevatten als de « bugs en tickers »-formaten, waarmee de gebruiker zijn publicitaire ervaring kan controleren.

De studie wijst ook op een aantal factoren die een zeer gunstig groeiklimaat creëren.

De online kan echter slechts rekenen op een beperkt percentage van de reclamebudgetten. Een eenvoudige herformattering van televisiespots voor het internet kan ook een negatieve impact hebben op de merken. De adverteerders en de creatieve agencies dienen daarom een inhoud te ontwikkelen die speciaal aangepast is aan deze interactieve omgeving. 

Bovendien blijft de prijsstelling van video advertising hoog in een aantal Europese markten. Uit de buurt blijven van het huidige CPM (Cost per Thousand)-model ten voordele van tarificatie per acquisitie of per contact (CPA en CPE) zou een positieve impact kunnen hebben op de prijs.

Tot slot kunnen we besluiten dat de “in-stream”-formaten de andere formaten zoals videobanners domineren. De interactiviteit is de sleutel voor het ontwikkelen van publicitaire creaties die een grote impact kunnen hebben voor de merken.

Back to top button
Close
Close