Google+, een netwerk dat socialer is dan Facebook?

Dinsdagavond werd Google`s alternatief voor Facebook onthuld, en het heeft de vorm van een volkomen nieuw sociaal platform met de naam Google+.

Het project dient weliswaar ter promotie van reeds lang bestaande diensten (Gmail, Picasa, YouTube) evenals enkele nieuwe (+1), maar het biedt ook oplossingen voor het beheer van het adresboekje en de bookmarks, videoconferenties en het delen van foto`s.

Na eerdere, minder geslaagde pogingen (Buzz, Latitude, enz.) om een sociaal netwerk te ontwikkelen, doet Google nog een poging met zijn Google+ aanbod. Een demofilmpje toont de mogelijkheden van deze oplossing, die zich van Facebook wil onderscheiden, dat alomtegenwoordig is en een rechtstreekse concurrent van het bedrijf uit Moutain View, en van Twitter.

Om zich te onderscheiden, trekt Google+ de kaart van de integratie van verschillende pijlers:

- Cirkels, het online beheer van contactpersonen, waarbij de gebruiker zijn contacten via simpel klikken en slepen kan organiseren in "cirkels" op basis van hun verwantschap; dit moet het gemakkelijker maken om in groep te communiceren. Op het blog van de uitgever kan men lezen dat "de mensen selectief delen, zij zeggen verschillende dingen aan hun verschillende vriendenkringen";

- Sparks is een systeem van favorieten, waarmee men artikels of video`s kan kiezen om ze te bewaren of later met zijn vrienden te delen;

- Hangouts is een videoconferentiesysteem waarmee men persoonlijke gesprekken in HD kan organiseren met een of meer correspondenten die online zijn (tot 10 personen).

Daarbij komen nog mobiele oplossingen voor het delen van foto`s ("instant upload" waarbij de foto`s meteen online gezet worden) en chat (via de "sparks" dienst)

Momenteel is Google+ enkel op uitnodiging toegankelijk, maar wie een Google account heeft kan al inloggen om deze nieuwe functies te gebruiken. De Google+ app is nu reeds beschikbaar op Android, en binnenkort op de App Store.

Jacques Cheminat
Meer info op http://www.lemondeinformatique.fr/

Back to top button
Close
Close