we7: een gratis -en legale- internetradio in België

De site voor streaming muziek we7 wordt nu ook in België aangeboden. Bij deze gratis internetradio, die gefinancierd wordt door publiciteit, kan elkeen zijn eigen programmatie maken.

post-image-3

We7, dat de steun krijgt van Peter Gabriel (Genesis) bestaat in een We7.be versie; het is de eerste legale site voor streaming muziek in het land. De mediatheek bestaat uit 7,5 miljoen songs in alle genres, ook van nationale artiesten. Hiervoor heeft we7 partnerschappen kunnen afsluiten met de Majors van de platenindustrie, alsook met Black Hole Recordings, EPM Online en de Belgsiche labels NewsNV en PIAS.

Praktisch gaat het er zo aan toe: de dienst "Personal Radio Plus" maakt automatisch een radiostation op maat aan, op basis van de muzikale smaak van de gebruiker. Het volstaat om zijn favoriete artiest te kiezen, of een reeds bestaande themaradio te kiezen. De luisteraar kan op elk moment een specifieke song of album aanvragen. Alles geschiedt in streaming, zonder enige download. Steve Purdham, CEO van we7, wil de nadruk leggen op het gebruiksgemak van deze internetradio in een land waar tussen 50 en 80% van de muziek via de radio beluisterd wordt.

Het in 2006 in Groot-Brittannië opgerichte we7 zou momenteel drie miljoen Britse gebruikers tellen.

De gebruikers kunnen hun eigen radiostation creëren, op maat, of kiezen voor een themaradio, gebouwd rond actuele evenementen (Rock Werchter, Pukkelpop, Dour, ...), of iets specifiek aanvragen, zoals de laatste song opnieuw beluisteren. De speciale verzoeken zijn wel beperkt tot 50 per maand. De auteursrechten worden gefinancierd door reclame, waarbij Quick de belangrijkste adverteerder is. Ergens in de toekomst zal We7 ook aangeboden worden op Android en iPhone smartphones, in de vorm van een abonnement voor onbeperkte speciale verzoeken; Belgische artiesten zullen toegevoegd worden aan het lijstje met reeds beschikbare artiesten zoals Soulwax, My Littel Cheap Dictaphone, Stromae, Ghinzu, Das Pop en Zita Swoon.

Back to top button
Close
Close