Popcorn Time gered door zijn fans?

De toepassing, die een service biedt die evenwaardig is aan Netflix, maar dan gratis, was er deze week mee gestopt. Vandaag komt ze weer naar boven dankzij haar fans-ontwikkelaars die de originele code gebruiken om haar te doen herleven.

post-image-3
Popcorn Time biedt een indrukwekkende filmcatalogus, downloadbaar via torrent, en een eenvoudige en efficiënte interface, waardoor de app zich had ontpopt tot één van de nieuwe vijanden van de filmindustrie.
 
De bedenkers van de app hadden eerder deze week aangekondigd dat de service zou sluiten en dat de bètaversie verwijderd zou worden, maar andere ontwikkelaars hebben de zaak overgenomen.  
 
De ontwikkeling van Popcorn Time werd verdergezet door het collectief YTS, dat de torrents beheert. Het programma was gecreëerd in open source en gepost op een erg populaire site voor het delen van codes. Dat wil zeggen dat om het even wie de app mag gebruiken, aanpassen en zelfs nog veiliger maken en moeilijker om te sluiten. De app is al vertaald in 32 talen.
 
Het grote voordeel van de service is zijn catalogus, maar er zijn ook andere en echte revolutionaire functionaliteiten. Zo heb je geen specifiek torrent-programma meer nodig of is er geen laadtijd meer als je iets in streaming wil bekijken. Zodra de app is geïnstalleerd, zorgt de app voor alles en downloadt ze de torrent zelf. Je moet niet langer wachten tot deze volledig is geladen om hem te openen, omdat het programma hem over het algemeen zelf zal openen na één of twee downloadminuten.
  
Wat onzeker blijft, is de wettelijkheid van deze service – er is trouwens een waarschuwing te zien bij de opening van het programma om de gebruikers te gebruiken dat, al naar gelang hun land, het gebruik van dit programma misschien illegaal is.
Back to top button
Close
Close