Maak kennis met de vijftig meest inspirerende Europese vrouwen van de digitale wereld

"Inspiring Fifty" bepaalt wie de vrouwen zijn in leidinggevende positie in de technologiesector, moedigt hen aan en zet hen in de schijnwerper, en is met editie 2015 de start van de eerste jaarlijkse en paneuropese Inspiring Fifty lijst.

post-image-3

Het Europese initiatief volgt op het enorme succes vorig jaar van Inspring Fifty: Netherlands, een zoektocht naar de meest inspirerende vrouwen van Nederland in de technologie- en zakenwereld om hen in de schijnwerpers te zetten. In de loop van 2014 heeft Inspiring Fifty aan zijn uitgebreid netwerk van professionals, journalisten en social media-fans gevraagd om deze opmerkelijke dames aan te wijzen die als rolmodel dienen en een inspiratiebron zijn voor anderen. Het resultaat is een opmerkelijke lijst met vrouwen uit het hele spectrum van de technologie, waaronder vrouwelijke ondernemers, bedrijfsleiders, academici en beleidsmakers.

Honderden nominaties werden ontvangen, die het talent in elk Europees land beklemtonen. De vijftig finalistes vertegenwoordigen 16 landen: België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije en het Verenigd-Koninkrijk. Dat laatste land staat bovenaan de lijst met zeventien finalistes; Frankrijk volgt met negen, Duitsland met zes en Nederland met drie.

Back to top button
Close
Close