Recordresultaat voor SOFORT

De Europese expansie van SOFORT draait op volle toeren. Met een groei van 43% tegenover het eerste trimester 2014 doet België het beter dan het Europese gemiddelde (40%).

post-image-3

SOFORT, specialist in online systemen voor directe betaling, heeft in het eerste trimester van 2015 een groei neergezet van 40% tegenover dezelfde periode in 2014. Buiten Italië, Polen en Spanje is België een van de belangrijkste markten voor SOFORT. Het bedrijf heeft er namelijk een groei gerealiseerd van 43%.

SOFORT is momenteel beschikbaar in 30.000 online winkels verspreid over 13 Europese landen. Sinds verleden jaar dient SOFORT als betaalmiddel in België bij METRO, VistaPrint, Media Markt, ZEB, NewPharma, WEBA, Pharmaline, TravelBird en andere Belgische bedrijven. Op middellange termijn wil SOFORT aanwezig zijn in alle grote Europese landen.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de betaaloplossingen die zich tot één enkel land beperken, binnenkort verdwenen zullen zijn", zo verklaarde Gerrit Seidel, CEO van SOFORT GmbH. "Enkel oplossingen die over de grenzen heen gebruikt kunnen worden, zoals SOFORT Banking, zullen overleven."

SOFORT verwacht een solide groei in Europa dankzij de wijzigingen aan de Europese richtlijn op de betaaldiensten (PSD2), die de internationale concurrentie zal verbeteren door de betaalmarkten te openen en de internationale betalingen te vereenvoudigen.

Back to top button
Close
Close