De Belgische start-up Waylay bekroond bij een Europese Internet of Things wedstrijd

Het Belgische bedrijf Waylay is een van de twaalf start-ups die geselecteerd zijn voor het Challenge up! Incubation Program. Challenge Up! is een gezamenlijk initiatief van tech giganten Intel, Cisco en Deutsche Telekom. Deze bedrijven wilden jonge bedrijven helpen om van start te gaan met het Internet of Things. Indien Waylay het incubatieprogrmma met vrucht doorloopt, zal het advies en financiële steun kunnen krijgen van de drie technologiebedrijven.

post-image-3

De 12 winnende teams werden geselecteerd tijdens de Challenge Up! Acceleration Week die deze maand plaats had in het Poolse Krakau. Van de 300 kandidaturen werden 20 start-ups uit 13 landen uitgenodigd om tijdens deze week mee te dingen naar een van de twaalf plaatsen in het incubatieprogramma.

Waylay helpt klanten om zich via het Internet of Things meer te automatiseren en de efficiency van hun bedrijfsprocessen te verbeteren. "Het Internet of Things verzamelt in real time informatie van miljarden bronnen zoals sensoren en andere meters.  Dat was ons uitgangspunt. Met onze technologie kan men de besluitvorming automatiseren en, als neveneffect, het energieverbruik verminderen en het onderhoud van de machines optimaliseren. Zij zorgt er ook voor dat de transportsystemen aangepast worden aan de dichtheid van het verkeer. Het is fantastisch dat giganten als Intel, Cisco en Deutsche Telekom het potentieel van onze technologie ingezien hebben. Wij kijken ernaar uit om met deze bedrijven samen te werken en na te denken over een gezamenlijke productontwikkeling", aldus Veselin Pizurica, CTO van Waylay.

"Met het Internet of Things is een nieuw digitaal tijdperk aangebroken. Ons land investeert trouwens massaal in netwerken voor het industrieel internet. Ik ben bijzonder verheugd dat Belgische bedrijven deze kans volop aangrijpen. Wij wensen Waylay en de andere geselecteerde start-ups geluk met hun deelname aan het incubatieprogramma", aldus Pol Vanbiervliet, algemeen directeur van Cisco België en Luxemburg.

Back to top button
Close
Close