Google reorganiseert en onthult een nieuwe structuur: Alphabet

Google heeft een reorganisatie van zijn structuur aangekondigd door een nieuwe entiteit te creëren met de naam Alphabet, dat het moederbedrijf moet worden van alle activiteiten van de groep, inbegrepen de internetzoekmachine.

post-image-3

 

Alphabet, waarvan Larry Page de algemene leiding zal nemen, zal Google vervangen als op de Beurs genoteerde entiteit, en alle Google-aandelen zullen automatisch omgezet worden in Alphabet-aandelen met dezelfde rechten.

"Deze nieuwe structuur zal ons toelaten om bijzondere aandacht te blijven schenken aan de buitengewone opportuniteiten waarover wij bij Google beschikken", zo schrijft Larry Page, de huidige algemene directeur van Google in een bericht op zijn blog.

In het kader van deze nieuwe structuur zal Google de belangrijkste activiteiten van de groep behouden, zoals het zoeken op het internet, de publiciteit, de kaartendienst, de applicaties, het Android-besturingssysteem, YouTube en de technische infrastructuur.

Sommige filialen zoals Nest, de fabrikant van slimme thermometers, of Calico, een laboratorium waar onderzoek uitgevoerd wordt naar de levensduur van de mens, zullen uit de invloedssfeer van Google gaan en onder controle van Alphabet komen.

Als gevolg van deze operatie zal Sundar Pichai de nieuwe algemene directeur worden van Google, waar Ruth Porat CFO blijft. Sergey Brin zal voorzitter worden van Alphabet, en Eric Schmidt zal er de CEO van zijn.

Back to top button
Close
Close