Het Brusselse Voxbone voortaan onder Engelse vlag

Vitruvian Partners, een Europees privé-investeringsfonds, laat weten dat het een meerderheidsaandeel heeft verworven in Voxbone , de Brusselse specialist in VoIP

post-image-3

"De wereldwijde communicatie evolueert snel: van traditionele telefonie met vaste lijnen tot meer economische en flexibele toepassingen, gebaseerd op IP", zegt de CEO van Voxbone, Itay Rosenfeld. "Voxbone heeft een unieke positie op de markt, want we vormen de brug tussen de wereld van de telecommunicatie en de softwarewereld. Dankzij de steun van Vitruvian, zullen we blijven groeien en nieuwe diensten kunnen aanbieden aan de wereldwijde community van softwareontwikkeling."
In 2007 had Voxbone 1,1 miljoen euro extern kapitaal verzameld via business angels en het fonds E-Merge. Nu werd het bedrag niet meegedeeld, maar volgens enkele bronnen dichtbij het dossier zou het om een bedrag gaan tussen 60 en 90 miljoen euro. 
Het wordt afwachten tot Viturian zijn plannen finaliseert om te weten of er jobs worden verloren dan wel gecreëerd. Voxbone stelt op dit moment meer dan 100 personen te werk, hoofdzakelijk in Brussel, maar ook in Groot-Brittannië en de VS. 

Voxbone is financieel erg gezond omdat zijn omzet, volgens de directie van het bedrijf, ieder jaar gemiddeld is gegroeid met 29% sinds de oprichting van het bedrijf in 2005. 

Back to top button
Close
Close