Connect with us
Social Media Summit

BrailleTech: technologie voor iedereen!

woman-sunglasses

Innovation

BrailleTech: technologie voor iedereen!

BrailleTech: technologie voor iedereen!

Smartphones, tablets, computers en hun toepassingen maken het leven voor ons allemaal gemakkelijker, ook voor mensen met een visuele handicap. Het bewijs daarvan op BrailleTech 2015, een beurs die in oktober georganiseerd wordt door de Braille Liga.

Vandaag beschikken de meeste mensen over een smartphone, tablet of computer. Die tools kent iedereen, van kleine kinderen tot senioren, en zij worden in alle aspecten van het leven gebruikt: om te knutselen, zich te ontspannen, te werken, te studeren, te lezen, zich te verplaatsen, zijn boodschappen te doen, enz.

Het is dan ook niet meer dan eerlijk dat blinden en slechtzienden ook toegang hebben tot deze formidabele technologie, en dat is gelukkig het geval! In tegenstelling tot wat men zou kunnen geloven is het gebruik van deze tools ook voor hen mogelijk en het vereenvoudigt zelfs hun leven. Elke dag maken de bedenkers van smartphones en tablets vooruitgang op gebied van toegankelijkheid. Tal van toepassingen, speciaal bedacht voor mensen met een visuele handicap, zijn ontstaan.  Zo bestaat er bijvoorbeeld een afneembaar klavier waarmee men gemakkelijk zonder te zien op een smartphone kan navigeren.

BrailleTech is de beurs van de Braille Liga waar elk jaar alle Belgische leveranciers van materiaal, aangepast aan blinden en slechtzienden, verzamelen blazen. De bezoekers zijn telkens weer onder de indruk van de nieuwe producten en diensten die verkrijgbaar zijn. En dat zal opnieuw het geval zijn bij editie 2015, waar zij zullen kunnen leren hoe ze gemakkelijk een tablet kunnen gebruiken, zullen begrijpen hoe een audioboek te beluisteren met een smartphone, en specifiek voor hen ontwikkelde toepassingen kunnen ontdekken! Daartoe behoren onder andere een systeem  voor het laten voorlezen van ondertitels, een kleurendetector en een functie waarmee men een document kan fotograferen en de inhoud ervan laten voorlezen door spraaksynthese.

Uiteraard wacht er nog een massa andere technologieën op de blinde en slechtziende bezoekers van BrailleTech. Video-vergrootglazen, sprekende gps, brailleregels, elektronische vergrootglazen zullen hen verrassen met hun nieuwe functies, hun gebruiksgemak, hun voortdurend verbeterde ergonomie, enz. De beurs biedt tevens een massa oplossingen aan voor het dagelijkse leven, en workshops.

Het volledige programma is te vinden op:http://www.braille.be/nl/over-ons/agenda/2015/10/brailletech-2015

 

 

Click to comment
Digital pharma Summit

Subscribe to our weekly

Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top