Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Hoeveel verdient een digitale expert in België?

Hoeveel verdient een digitale expert in België?

Het gemiddeld bruto maandloon van een Digital Expert in België bedraagt €4.129. Dat is 2% meer dan bij alle andere jberoepscategorieën (verschillend van Digital Marketing). De Belgische bedrijven volgen nu eindelijk de internationale trend.

Conversion Talent, specialist in rekrutering en detachering van Digital Experts, heeft een onderzoek uitgevoerd naar de lonen en de inkomsten in de Digital sector in België in 2015.

Het onderzoek peilde naar de inkomsten van 515 Belgen die in Digital Marketing werken of in online Communicatie. Het gaat dan om functies zoals Digital Marketeer, E-Commerce Manager, SEA Expert, Social Media Expert,  UX Designer, enz.

Het is duidelijk dat men met werken voor een adverteerder hogere inkomsten kan hebben dan met werken voor een agentschap. Daarbij valt op te merken dat sommige sectoren in het bijzonder veel meer investeren in Digital Experts. De telecomsector bijvoorbeeld, de farmaceutische en financiële sector betalen meer dan anderen.

Web Analytics en Mobile Experts worden zeer goed betaald. Zij zijn zeldzaam, maar veel gevraagd en bedrijven zijn bereid daarvoor meer te betalen. Zij verdienen bijna $700 meer per maand dan andere digitale experts, zoals Social Media of UX.

Net zoals bij alle andere sectoren en categorieën is Brussel de beste stad op vlak van loon.  Een conclusie die alle sectoren gemeen hebben: in het digitale wereldje stijgt het loon ook met de jaren ervaring en kan men extra`s krijgen zoals een smartphone, tablet en/of een laptop.

 

Ontdek hier alle cijfers van het onderzoek.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top