Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Online betalen met je maaltijdcheques? Het kan binnenkort!

Online betalen met je maaltijdcheques? Het kan binnenkort!

Edenred test momenteel het gebruik van de Ticket Restaurant maaltijdcheques voor online betalingen. Een innovatie voor zowel de gebruikers als voor de handelaars en restauranthouders. Het adoptiegehalte zal echter afhangen van het aantal ketens dat aan boord stapt.

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat bijna 85% van de begunstigden van Ticket Restaurant maaltijdcheques die graag zouden gebruiken voor online aankopen  (broodjes, fruit- en groentemanden, ...). Edenred grijpt die kans aan om nieuwe toepassingen te bedenken, die beantwoorden aan de wens uitgedrukt door het miljoen loontrekkenden dat elke maand Ticket Restaurant maaltijdcheques ontvangt.

Edenred heeft daarom, samen met Lyra Network via diens oplossing PayZen (leverancier van online betaaldiensten) een online betaalmodule ontwikkeld die geïntegreerd wordt in de website van de handelaar. Edenred test momenteel deze nieuwe betaalwijze via een pilootproject, waarbij zijn personeelsleden online kunnen betalen met hun Ticket Restaurant maaltijdcheques op de website van Green Attitude. Die laatste biedt lekkere en gezonde lunches aan (salades, broodjes, wraps, soepen, ...) en levert die op het bedrijf. Na een bestelling te plaatsen op de website van Green Attitude kan de gebruiker betalen met zijn Ticket Restaurant kaart. De transactie is gratis en volledig beveiligd, en de gebruiker valideert die met zijn persoonlijke codes.

Het pilootproject met Green Attitude wil vooral het gedrag van de gebruikers observeren en beter hun verwachtingen begrijpen,  alsook er zeker van zijn dat de stromen tussen de verschillende spelers vlot verlopen.

De intuïtieve toegangsmodule maakt een snelle transactie mogelijk. Bovendien biedt hij alle mogelijke waarborgen voor de veiligheid van de betaling. De betaalmodule is tevens web-responsive,  en dus aangepast aan alle mogelijke toestellen (smartphone, tablet, ...). Alles is dus klaar om het succes te garanderen van het online betalen met Ticket Restaurant maaltijdcheques. Het blijft nu afwachten wat het adoptiegehalte wordt en welke ketens aan boord stappen. Want net zoals bij de bakstenen winkels zal het grootste probleem het aantal winkels zijn dat de Ticket Restaurant kaart aanvaardt.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top