Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Huawei overschrijdt de grens van 100 miljoen verkochte smartphones in 2015 en lonkt naar Samsung

Huawei overschrijdt de grens van 100 miljoen verkochte smartphones in 2015 en lonkt naar Samsung

Huawei Technologies is in 2015 de eerste Chinese fabrikant van smartphones geworden die meer dan 100 miljoen toestellen gesleten heeft in één jaar tijd.

Het in Shenzen gebaseerde bedrijf heeft woensdag aangekondigd dat het verleden jaar 108 miljoen smartphones geleverd heeft, een stijging met 44%. Dit resultaat suggereert dat de strategie van Huawei om een klasse hoger te gaan, zijn vruchten afwerpt; tot nu toe was de fabrikant immers vooral gekend voor zijn goedkope modellen. Hierdoor kon het  bedrijf blijven bloeien, ondanks een vertraging van de markt die zijn weerslag heeft op de giganten uit de sector zoals Samsung en Apple.

De Chinese fabrikant maakt gewag van een omzetcijfer 2015 dat met 70% gestegen is tot 20 miljard dollar (18,5 miljard euro) op het segment van de producten voor het grote publiek, dat onder andere de smartphones en tablets omvat.

Huawei staat op de derde plaats met 7,5% van de wereldwijde markt van de smartphones, ver achter Samsung en Apple, die resp. 23,8% en 13,5% van de markt hebben volgens onderzoeksbureau IDC.

De wereldwijde leveringen van smartphones zouden in 2015 met 10,4% gestegen moeten zijn, na in het jaar tevoren gegroeid te zijn met 27,5%, nog altijd volgens IDC.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top