Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Een job vinden via WhatsApp? Dat kan!

Een job vinden via WhatsApp? Dat kan!

Sinds kort biedt een rekruteringsspecialist de mogelijkheid om via WhatsApp meteen te solliciteren voor een jobaanbieding.

"Wij brengen talenten in contact met de juiste kansen op tewerkstelling door ten volle gebruik te maken van de plaats die het digitale in het dagelijkse leven van de mens ingenomen heeft", zo legt Jérôme Caille uit, CEO van Accent Jobs.

Jobaanbiedingen rechtstreeks naar uw mobiel toestel gestuurd via WhatsApp
Sinds 4 januari kunnen kandidaten zich inschrijven voor deze dienst, bedoeld om hen elke dag jobaanbiedingen te sturen via de bekende instant messaging dienst WhatsApp. De kandidaten moeten de regio kiezen waar zij willen werken en het soort job dat zij zoeken.

"Het is de bedoeling om het zoeken naar werk te vereenvoudigen door rechtstreeks aanbiedingen naar onze potentiële kandidaten te versturen. Deze meer proactieve aanpak waarborgt een sneller procedure dan de traditionele rekrutering. Een evolutie die past bij onze moderne maatschappij waar alles instant moet zijn, digitaal en snel", zo verklaart Jérôme Caille van Accent Jobs.

Digital Talent Hunters: de digitale jacht op talentrijke profielen
Accent Jobs is ervan overtuigd dat een gespecialiseerde en proactieve aanpak een absolute must is om de specifieke profielen te vinden die het zoekt. Het bedrijf heeft daarom een jaar geleden een team in het leven geroepen dat de juiste profielen moet zoeken voor jobs in de volgende sectoren: Verkoop & Marketing, Financiën, Informatica, Techniek & Bouw. De talentenjager evalueert zorgvuldig de behoeften van de kandidaten en zoekt in de hele portefeuille van bedrijven bij Accent Jobs naar  de mogelijkheden die voor hem openstaan.

SWOP a job
De mobiele app SWOP viert zijn eerste verjaardag. Accent Jobs heeft zich bij de ontwikkeling ervan geïnspireerd op het gebruiksgemak van de dating app Tinder: u moet enkel uw gegevens invullen, een selfie nemen en surfen naar de verschillende jobaanbiedingen. You swipe, you like! Wanneer u uw belangstelling voor een job aangeeft door erop te klikken, zal het Accent Jobs team u binnen de 48 uur contacteren om uw kandidatuur te verwerken.

"Wij zijn erg blij met de resultaten die in amper één jaar tijd behaald werden met SWOP.  Zowel de werkgevers - inbegrepen grote bedrijven - als de kandidaten beginnen deze nieuwe manier om voor een job te solliciteren te adopteren, of het nu om een permanente functie gaat of een vakantiejob", merkt Jérôme Caille van Accent Jobs op. "Het biedt de jonge generaties een meer informele mogelijkheid om hun kandidatuur te stellen voor een job. Het is een positieve evolutie in onze sector".Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top