Connect with us
woman-sunglasses

E-publishing

De cijfers over de stand van de cybersecurity in de Belgische bedrijven

De cijfers over de stand van de cybersecurity in de Belgische bedrijven

De helft van de Belgische CIO`s brengt het management van zijn bedrijf niet op de hoogte bij een bewezen datalek. Een vaststelling die blijkt uit een recente peiling gepubliceerd door VMWare.

Het IT-bedrijf VMWare publiceert een peiling over de staat van de cyberbeveiliging in de bedrijven, uitgevoerd door onderzoeksbureau Vansonbourne bij 100 Belgische CIO`s en 200 werknemers.

En het minste wat men kan zeggen is dat de cijfers die uit de peiling naar voren komen onthutsend zijn, wanneer men die vergelijkt met het Europese gemiddelde of die van een ander land zoals Nederland:

  • 48% van de Belgische CIO`s geeft toe zijn management niet te informeren over een reël datalek, tegenover een Europees gemiddelde van 25%, of 31% in Nederland.
  • 24% van de ITDM (IT decision makers) alsook 24% van de werknemers meent dat de verantwoordelijk voor de schade, veroorzaakt door een cyberaanval, bij de CEO van het bedrijf berust.
  • 69% van de Belgische beslissingnemers verwacht zich aan een cyberaanval in de volgende 90 dagen, tegenover 37% gemiddeld in Europa en 42% in Nederland.
  • Voor 46% van de Belgische beslissingnemers lijkt "nalatigheid of een gebrek aan training van de werknemers" de voornaamste oorzaak van cyberaanvallen.
  • 47% van de Belgische beslissingnemers meent dat de aanvallen sneller evolueren dan zijn beveiligingsniveau.
  • Om efficiënter te werken is 25% van de Belgische werknemers bereid het risico te lopen om niet volledig conform te zijn met de beveiligingsmaatregelen van hun organisatie, tegenover een Europees gemiddelde van 17% en 21% in Nederland.


 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top