Connect with us
woman-sunglasses

Market news

InSites Consulting en Direction First bundelen de krachten

InSites Consulting en Direction First bundelen de krachten

Het internationaal marktonderzoeksbureau InSites Consulting en het in Sydney gevestigde marktonderzoekbureau Direction First kondigden aan dat ze de krachten bundelen.

nSites Consulting realiseerde tot nog toe jaar na jaar een tweecijferige organische groei dankzij een verdere uitbreiding van zijn activiteiten via het Belgische hoofdkantoor en door de opening van nieuwe vestigingen in Nederland, het VK, de VS en Duitsland. Met de overname van Direction First maakt nu ook een snelgroeiende Australische speler deel uit van de organisatie. Direction First genereerde de afgelopen vier jaar een indrukwekkende jaarlijkse groei (CAGR) van maar liefst 17 procent. 

Australië vormt de achtste grootste onderzoekmarkt ter wereld, en staat wereldwijd op de derde plaats wat het gebruik van onlineonderzoek als percentage van de totale uitgaven betreft (ESOMAR Global Market Research Report 2016). InSites Consulting hoopt dan ook verder te bouwen op de groei van Direction First verder naar een dominante positie op de Australische markt. 

Voor Direction First is de formele toetreding tot InSites Consulting de logische nieuwe stap, zeker omdat de twee bedrijven al sinds 2011 op een succesvolle manier samenwerken. Kristof De Wulf, medeoprichter en CEO van InSites Consulting: “De samenwerking met Direction First de afgelopen zes jaar vormde een stevige basis voor een succesvolle overname. Direction First heeft jaar na jaar een indrukwekkende groei gerealiseerd. Centraal daarbij stond 1 van onze belangrijkste consumer collaboration activiteiten. We kijken er enorm naar uit om met dit geweldige team onze positie op de Australische markt verder te verstevigen.” 

InSites Consulting verwacht een sterke groei in de komende jaren via hun nieuw ontwikkelde, eigen, digitale platforms waarmee klanten nog beter, sneller en kostenefficiënter nieuwe inzichten kunnen genereren en benutten. Met deze overname vertegenwoordigt InSites Consulting een omzet van meer dan 30 miljoen euro.

De overname valt samen met de aankomende lancering van InSites Consulting’s Consumer Consulting Square™ later dit jaar: een nieuw, eigen en veelzijdig onderzoeksplatform met geïntegreerde kwalitatieve en kwantitatieve onderzoekoplossingen én gemotiveerde consumenten. 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top