Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Google injecteert 253 miljoen in zijn datacenter van Bergen

Google injecteert 253 miljoen in zijn datacenter van Bergen

Het Amerikaanse bedrijf zal nieuwe investeringen doen in zijn vestiging van Baudour (Henegouwen) en in een nieuwe fotovoltaïsche installatie voor een bedrag van 253 miljoen euro.

Elf jaar na zijn komst naar ons land kondigt Google een investering van 3 miljoen euro aan in een nieuwe 100% zonne-installatie. De rest zal besteed worden aan de bouw van een derde gebouw.

"Dit is goed nieuws, dat aantoont dat Google tevreden is over de manier waarop het hier ontvangen wordt", zegt Pierre Leclercq, voormalig hoofd van het Waalse Exportagentschap (AWEX) in Californië, aan onze collega`s bij L` Echo. Hij had destijds onderhandeld over de komst van het bedrijf, dat tewerkstelling biedt aan 350 mensen uit de regio, naast onderaannemers.

Thierry Geerts, directeur van Google België, haalt zich voor de geest dat hij al in 2016 "een bouwvergunning had aangevraagd voor een derde gebouw op de site" van Baudour. "Toen zij hier kwamen hebben we hen een groot terrein van bijna honderd hectare verkocht", herinnert Pierre Leclercq zich.

Na een eerste investering van 250 miljoen euro in april 2007 om zijn eerste Europese datacenter te vestigen, volgden 300 miljoen in 2013. In totaal zou het bedrag, dat het Amerikaans bedrijf in België injecteerde, binnenkort bijna een miljard euro kunnen bedragen.

"De maximale capaciteit van de site is nog niet bereikt en we kunnen nog steeds twee gebouwen huisvesten die qua grootte vergelijkbaar zijn met het nieuwe", voegt Freddy Bonhomme eraan toe, Senior Infrastructure Operations Manager bij Google.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top