Connect with us
woman-sunglasses

International

Mark Zuckerberg had maandag een gesprek met parlementsleden

Mark Zuckerberg had maandag een gesprek met parlementsleden

De CEO van Facebook heeft vandaag een gesprek met Amerikaanse parlementsleden, aan de vooravond van zijn verschijning voor commissies van het Congres, in verband met de Cambridge Analytica-zaak rond het misbruik van de gegevens van gebruikers van het sociaal netwerk.

Twee parlementaire assistenten hebben zondag op voorwaarde van anoniem te blijven, verklaard dat deze gesprekken, die niet publiek gemaakt werden, gevoerd zullen worden met onder andere verkozenen die zetelen in de commissies die hem moeten ondervragen.

Mark Zuckerberg zal dinsdag eerst getuigen bij een gemeenschappelijke zitting van de commissies Justitie en Handel van de Senaat, en de dag daarna zal hij gehoord worden door de commissie van Energie en Handel, in de Kamer van volksvertegenwoordigers.

Facebook ligt onder vuur sinds een klokkenluider midden maart onthulde dat de gegevens van 50 miljoen abonnees van het sociale netwerk op slinkse manier geschraapt werden door het Londense kantoor Cambridge Analytica, dat deze data tijdens de Amerikaanse presidentscampagne van 2016 gebruikt heeft en voor het Brexit-referendum datzelfde jaar.

Facebook heeft verleden week dit cijfer naar boven bijgesteld en bekend gemaakt dat de persoonlijke data van ongeveer 87 miljoen gebruikers op slinkse wijze opgehaald zouden zijn door Cambridge Analytica.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top