Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Koalaboox sluit een kapitaalverhoging van 3 miljoen € af

Koalaboox sluit een kapitaalverhoging van 3 miljoen € af

Koalaboox, het Belgisch platform voor online facturatie en financiering voor KMO versnelt zijn Europese groei en schenkt zijn zakelijke investeerders de kans om tot aan 35 miljoen € in te schrijven in aantrekkelijke obligaties

 “De micro- en kleine bedrijven zijn slecht geholpen op technologisch vlak en de markt biedt hen tegenwoordig enkel gefragmenteerde oplossingen, gaf Frédéric Lodewyk, CEO al aan. Koalaboox heeft als ambitie om het uniek aanspreekpunt te worden voor KMO om hen alle aspecten van hun activiteiten te helpen beheren. Wij denken de ondernemers de beste ervaring te kunnen bieden wat betreft online beheer”.

Het bedrijf Koalaboox, gespecialiseerd in de ontwikkeling van SaaS-diensten die een innoverende financieringsoplossing biedt aan zelfstandigen en KMO, heeft net een serie A kapitaalverhoging van 3 miljoen € verwezenlijkt met Speedinvest. De investering zorgt voor de versnelling van de operationele ontwikkelingen in Europa, voor de opvoering van de marketinginspanningen en om over te gaan tot nieuwe, strategische aanwervingen. In dat kader zal Guzel Gumerova, partner bij Speedinvest, de raad van bestuur van Koalaboox toetreden. 

Zakelijke investeerders ? Security first !

Om de aankoop van vorderingen te financieren, werd een strategisch financiële structuur op poten gezet om een veilige omgeving te bieden aan de investeerders. Deze structuur bevat een gecentraliseerd securitisatie fonds (KoalaFund) gebaseerd in Luxemburg. KoalaFund geeft obligaties uit met een aantrekkelijk rendement en garanties door middel van een vorderingsportefeuille die extreem uiteenlopend is. Het objectief van KoalaFund is om een positieve, sociale impact te hebben door de Europese KMO te steunen, en terwijl een veilig en hoog competitief rendement op investering te genereren. 

We willen onze investeerders een rendement bieden hoofzakelijk zonder risico”, verklaart Jean-Charles Dwelshauvers, CFO Wij brengen obligaties op 3 en 5 jaar uit die respectievelijk 3% en 3,50% opbrengen op de Euribor. De financieringsstructuur werd zo opgesteld om de investeerders in KoalaFund extreem te beschermen. De steun van Speedinvest zal onze groei versnellen en zal ons dus toelaten voor 35 miljoen € aan obligaties uit te brengen in de komende maanden. Op basis van het succes dat het nu al heeft, zullen we werken volgens het principe van ‘wie eerst komt, eerst maalt’”.

In tegenstelling tot de traditionele factoring bedrijven of alternatieven, geniet Koalaboox van een grote loyauteit van zijn klanten namelijk door de simpele gebruikerservaring en een totale transparantie in de kosten. De financieringsoplossing berust op een exclusief kredietrisico algoritme en authentificatie-systemen die de solvabiliteit van de klanten en de debiteuren kan inschatten. 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top